Direktlänk till inlägg 22 september 2010

Jag ser inte skillnaden, var är den !?!?!?!?!?

Av Patrik Alejandro Pérez Arnström - 22 september 2010 15:29

Alltså jag blir tokig!!

Pressen/media står och skyller på att socialdemokraternas låga valsiffror beror på att dom slog ihop sig med miljöpartiet och vänstern.

Kan väl förvisso kanske stämma då politken de driver inte är exakt den samma, men grundvärderingarna och grundpolitiken är samma, lite mer skatt och lite mer åt folket. Eller?

 

Till skillnad från högern som står för en helt annan politik där man vill sänka skatter så den blir mer i plånboken för visso, men skilnaden är så marginell att det inte alls hjälper den största delen av befolkningen. Därför blir jag så ledsen när jag ser och hör folk som har gått på bluffen om att

"NYA MODERATERNA" skulle vara "DET ENDA ARBETARPARTIET" som de blåa partiet kallar sig.

Det tycker jag iallafall att man kan kalla hjärntvätt.

 

Vänstern och Sossarna har alltid kallat sig för arbetarpartier och alltid jobbat för kortare produktivare arbetstimmar, så att människor ska kunna må bra. Letat efter en stabilitet på arbetsmarknaden åt alla, men framför allt unga, så att det ska vara lätt att komma in på arbetsmarknaden, med möjlighet till konstruktiva avtal och kontrakt, där man kan få möjligthet till fast anställning efter tex. 3månaders provanställning efter god visad prestation.

 

Nu pratas det om 18 månaders "provanställnig" i det blå blocket, förslag om 24 månader har även kommit från Centerpartiet (C).

Då kan man fråga sig, vad ska det vara bra för? Eller för vem?

För arbetaren? Eller för arbetsgivaren?

 

Min teori är att dom "rika arbetsgivarna" ska helt enkelt ha det lättare att avskeda folk och på så sätt tjäna mera pengar.

Det kostar mer att fast anställa någon som helt plötsligt har åsikter och krav, kanske på arbetsmiljö, högre lön eller tillvägagångssätt.

Då är det lättare att sparka en ung kanske osäker individ, och anställa en ny med samma långa intruduktionstid?

 

Så till frågan: Vad är skillnaden mellan människor? Dom som har tillgångar och dom som inte har? Vad är skillnaden mellan (V), (MP) och (S) som är så stor att media är tvugna att gå på oss så hårt och säga saker som att vi inte tycker lika. Att media på valnatten stod och insinuerade att (MP) skulle utan tvekan sammarbeta med (M), sånt är förvirrande och skapar irritation, för är det någonstans skillnaden ligger så är det mellan vänster och högerpolitik.

 

LÄNGE LEVE SOCIALISMEN!!  NEJ TILL KAPITALISMEN!!

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar


     Det var på tiden. Så heter On-Ree's skiva som släpps i april. Det var verkligen på tiden tycker vi alla. On-Ree (Henry Vargas P.) som han heter har varit aktiv innom musikbranshen i över 10 år. Sedan år 2000 har han varit aktiv som DJ ...

Ett nytt år är här   Efter ett par månaders uppehåll, välbehövlig julmat och tid för eftertanke sitter jag här igen och funderar på dethär nya året. Hur kommer det sig att vi har något som heter nyårslöfte? Har googlat men hitar ingen historia....

Att leva utan att älska är ej att leva ett verkligt liv.  - Molière ...

  Fidel Castro         I staden Birán på östra Kuba föddes den 13e augusti 1926 en pojke i hjärtat av Holguín-provinsen, som skulle komma att bli en av våra mest omtalade revolutionärer och politiker. Skiver om Castro då jag finner att...

  Vanligt sunt förnuft är inte så vanligt.  - Voltaire

Ovido - Quiz & Flashcards